Toscane

eigen reizen

Elke keer weer is Toscane een feest. Tijdens mijn laatste vakantie hier hebben wij in een fantastische omgebouwde villa verbleven (villa Pitiana te Donnini). De keuze hierop was gevallen vanwege het grote zwembad en omdat het op slechts 25 minuten van Florence ligt, dat goed bereikbaar is per rechtstreekse trein. Heel handig voor dochters die zelf de wereld willen gaan ontdekken. 
Bij deze villa waren ook genoeg andere gezinnen, mede omdat er 3-kamer appartementen te reserveren zijn. Goede restaurants, prachtige natuur en cultuur.

Wat wil je nog meer? En als de afstand een probleem is (tot Toscane een goede 1.200 km), dan weet ik verschillende mogelijkheden om er te komen. Bel of mail mij vooral.

..dus bel of email mij snel.

Toscane is een populaire regio in centraal Italië. Het is eigenlijk één groot openluchtmuseum, met schitterende middeleeuwse stadjes, een enorme rijkdom aan kunstschatten en heuvels vol groene cipressen, olijfbomen, wijnranken en zonnebloemen. De bekendste toeristische bestemmingen in Toscane zijn Florence, Pisa en Siena. Het is een heerlijke bestemming om onder andere met het gezin vakantie te vieren. Een bezoek aan de scheve toren van Pisa mag natuurlijk niet ontbreken maar er is bijvoorbeeld ook een Pinokkio-park bij Lucca.

Het voorjaar in Toscane is zeer aangenaam met temperaturen van ca. 20ºC, dus heerlijk om op een terrasje te zitten. In de zomermaanden kan het wel vrij warm worden in de steden, met ca. 35ºC, en dan is de verkoeling van de heuvels en de kust heel aangenaam. Ook de herfst is een prima periode om deze veelzijdige regio te bezoeken. En in december en januari kan er in de hoger gelegen gebieden sneeuw vallen (je kan hier zelfs wintersporten). Dit gebied staat ook bekend om zijn wijnen en de witte truffel, die wordt gevonden net ten zuiden van Siena. Er is hier zelfs een truffelmuseum gevestigd in een mooi dertiende eeuws kasteel waar je er van alles over kan leren.