Taiwan

eigen reizen

Als finaliste in de landelijke “Verkiezing beste Reisagent 2011” kreeg ik het bijzondere aanbod om mee te gaan met een studiereis naar Taiwan. De salesmanager van VNC Asia Travel wist dat ik speciale banden met China heb en hierdoor ook een bovenmatige interesse in Taiwan heb. Zij wilde mij de kans geven om de “verschillen” met Mainland China te zien. Hoe verschillend kan een land zich ontwikkelen als de invloed van het Westen mee kan spelen ten opzichte van het vaste land van China. De laatste jaren wat meer open maar nog steeds… Ik heb een prachtige reis gemaakt; veel gezien en beleefd.

Kortom….ik vertel heel graag meer over China en Taiwan. Een fantastisch land en toeristisch gezien vanuit Europa nog niet enorm ontdekt!

..dus bel of email mij snel.

Ilha Formosa,’ Portugees voor ‘beeldschoon eiland,’ is volgens de legende het eerste dat de Portugezen, onderweg naar Japan, vol bewondering tegen elkaar zeiden bij het zien van dit schitterende eiland. Formosa is door de jaren heen uitgegroeid tot het eiland dat wij nu kennen als Taiwan (dat ligt op ca. 200 kilometer ten zuidoosten van China).

Taiwan kenmerkt zich door zijn adembenemende natuur voor rustzoekers of sportievelingen, culinaire hoogstandjes en de ongekende gastvrijheid van zijn inwoners. In de gouden eeuw voerde de VOC enkele jaren het bewind over Taiwan. Resten van de Hollandse aanwezigheid zijn nog steeds te vinden. In de zuidelijke stad Tainan kunnen bezoekers een kijkje nemen in Fort Zeelandia, gebouwd tussen 1624 en 1634.

Toe aan een dagje strand? De mooiste stranden bevinden zich in het zuiden van Taiwan. Ook het stadsleven van Taiwan is verrassend. Een letterlijk hoogtepunt dat niet mag worden overgeslagen tijdens een bezoek aan de hoofdstad Taipei is de Taipei 101, met 508 meter één van de hoogste gebouwen ter wereld. Taiwan is een waar paradijs voor shopaholics. Van noord tot zuid vind je in iedere stad wel een groot shopping center boordevol entertainment, food en winkels. Naast de grote winkelcentra zijn er verspreid over het land ook verschillende winkelstraten te vinden die zich focussen op lokale producten zoals bloemen of elektronica. Een absolute must zijn de nachtmarkten. Hier komen duizenden Taiwanezen iedere avond bijeen om te genieten van het lokale eten, koopjes en de gezellige sfeer. Afdingen is toegestaan. En hoewel minder bekend in Europa, is Taiwan ook een populaire golfbestemming. Of het nu overdag of avond is, Taiwan wordt algemeen gezien als een veilig land om te reizen.