Baltische Staten, Estland (Tallinn).

Baltische Staten, Estland (Tallinn)

eigen reizen

Geen “gewone” vakantie bestemming. Wel heel goed te doen in 16 dagen tijd. Met heel veel verschillen in cultuur. De drie hoofdsteden zijn in verschillende stijlperiodes gebouwd: Art Nouveau in Riga, een Middeleeuws centrum in Tallinn en dan nog Vilnius met vooral barokke stijlelementen. Hele verschillende en compacte steden. Goed als afwisseling. Ertussenin veel rust en platteland. Wij hebben echter ook uitgebreid gebruik gemaakt van de prachtige, op sommige plaatsen goed ontwikkelde strandbestemmingen. De reis met eigen auto kan vanaf Kiel heel eenvoudig beginnen met een overtocht per schip  De volgende dag kan je uitgerust meteen aan de ontdekkingstocht door de Baltische Staten beginnen. Het is ook mogelijk om met de eigen “over land” via Polen naar de Baltische Staten te rijden. Wat de denken van rechtstreeks vliegen en een huurauto erbij nemen. Goede auto’s zijn er te huur. Betrouwbaar….

Meer weten?? Ik vertel het graag.

..dus bel of email mij snel.

Hoewel Tallinn, de hoofdstad van Estland, niet meteen een voor de hand liggende bestemming voor een vakantie is, is deze stad zeker de moeite waard van een bezoek.

De landen Estland, Letland en Litouwen vormen de Baltische Staten en ze behoren vanaf 2004 tot de Europese Unie. Estland is de noordelijkste van de drie en het land kent een rijke en roerige geschiedenis die haar sporen heeft nagelaten in het landschap en de natuur. In 2011 was het zelfs Culturele hoofdstad van Europa.

Deze Hanzestad is langs de kust gebouwd en heeft een schilderachtig middeleeuws centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is verdeeld in een boven- en benedenstad met grote hoogteverschillen. Het uitzicht van de stad wordt bepaald door de Domberg, die overal boven uitsteekt. In het historische centrum vind je veel gotische gebouwen en kerktorens maar ook veel modewinkels van Noorse modeketens en ontzettend gezellige cafés en restaurants waar je heerlijk kan genieten van traditionele gerechten.

Doordat de stad aan de Finse Golf ligt, heeft het een aantal fraaie stranden die zich uitstekend lenen voor diverse (watersport)activiteiten. In ca. 2.30 uur ben je al in Tallinn met een directe vlucht vanaf Schiphol en er is geen tijdsverschil met Nederland. Ook diverse cruiseschepen doen Tallinn aan.