IJsland: het land van ijs en vuur

Posted on 15 oktober 2013 · Posted in algemeen

Wat een mooie kans om mee te mogen op de studiereis van Askja Reizen, een touroperator vooral gespecialiseerd in sportieve en natuurreizen. In de zeer korte tijd die wij hadden (4 dagen) is het gelukt om ons zoveel mogelijk te laten zien van dit afwisselende land. 

Ofschoon de wegen, vooral de ringweg, zeer goed onderhouden zijn kan er niet enorm hard gereden worden. Een afstand van 350 km is goed voor vele uren autorijden. Naar IJsland ga je vooral voor de natuur dus als je hiervan houdt dan zijn deze reisuren enorm boeiend.

Er is geen land, door mij bezocht, met zo’n diversiteit aan landschappen binnen een rijafstand van 1 dag. Soms zie je alleen maar lavavelden, vervolgens groene vlakten met mossen. Om dan, opeens, de gletsjers in de verte te zien.

IJsland 2013       IJsland 2013

Ook het weer was tijdens onze reis “typisch IJslands”; beginnen met mist, rijden in de zon, een pad naar de top van een waterval beklimmen in de zon en met een regenboog naast je. En dan….ja de regen. IJslanders geven aan dat er geen slecht weer bestaat, alleen slechte kleding!!!

Wie heeft er wel eens in een amfibievoertuig gezeten en vervolgens tussen de ijsbergen gevaren? Hier hoef je dus niet meer helemaal voor naar Chili te gaan. In IJsland is het mij gelukt en dat stond hoog op mijn “bucketlist”. Wat een geweldige ervaring.

IJsland

IJsland

Ik ben enorm enthousiast. Wil je meer weten? Bel of mail mij vooral.